utorok 7. júna 2011

koľko pravdy je príliš veľa....

V poslednom čase začínam mať pocit, že blog až toľko slobody, čo sa týka písania svojho názoru, neposkytuje. Čoraz častejšie sa mi totiž stáva, že ma zavolajú na nejakú akciu a ako samozrejmosť
je brané to, že potom z toho urobím pozitívny článok na blog. Ak ho náhodou nenapíšete, alebo je nedajbože negatívny, ste považovaná za nevďačnicu nevďačnú, ktorej sa aj tak nič nepáči a ešte si to dovolí aj verejne napísať. Myslela som si, že na blog si môžem písať čo len chcem, aj negatívne aj pozitívne a nie, že pozvánka na akciu sa rovná oslavnému oratóriu.
Ako je mi jasné, že na akcie bloggerov volajú preto, že je to v podstate zadarmo promo, ale nemyslela som si, že sa za tým má skrývať PR agenda.
Aké máte skúsenosti? Pozvali Vás na akcie o ktorých ste potom napísali negatívne? S akými reakciami ste sa stretli?
Myslíte si, že tieto pozvania treba odmietať, alebo sa jednoducho zúčastniť a vopred sa spýtať, či môžete potom napísať aj negatívny článok, ak sa vám to náhodou nebude páčiť?

11 komentárov:

  1. preco sa pytat ci mozes napist negativny clanok? napis co chces, ked ta nepozvu znova nic tragicke sa nedeje, aj tak neni o co stat, kedze to stalo za hovno :)
    cela blogova kultura je len o tom "jezis ty si super", "skvele triko", "si uzasna" ale ze negativne napise malokdo a ked napise tak je zakopany pod ciernu zem :)
    Ale toto pisem mozno preto, ze ma nikde nepozyvaju. Takze si mozem napisat co chcem.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. kludne píš aj negativne... ked sa mi nepáči, tak..neskoro :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Myslím, že máš plné právo psát si co chceš a pokud si někdo myslí, že jsi nevděčná, není při smyslech - neni nám patnáct, abychom ze všeho skákaly tři metry do vzduchu. Já nějaké pozvání a spolupráce odmítám, protože je mi jasný, že to není můj šálek kávy a připadá mi to jako ztráta času. Ale vzhledem k tomu, že vím, že za PR články se platí, pokud bych šla na akci a nelíbila se mi, nebudu psát, že byla skvělá - nepíšu totiž PR článek za který jsem dostala zaplaceno, ale svůj článek na svůj blog a chci tam psát to co chci já.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. negativně jsem se vyjádřila k návštěvě showroomu, kam jsem byla pozvána, HMko nijak nereagovalo, jen uz me nikam nepozvalo - taky reakce (a stejne bych nesla), zato blogerky se na me sesypaly jako by to byly pěšáci, co byli posláni ochraňovat svou modlu.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Souhlas kote!!a dle meho mas pravo psat to co chces.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. fiha :-) suhlasim s nikou, pekne to povedala. Sme predsa ludia s plnohodnotnym citiacim a rozmyslajucim aparatom a blog mame na prejavenie sa. Bohuzial ma stale vela ludi a znaciek pocit, ze blog je zadarmo automaticke promo a free priestor.
    Ja napriklad o akcii, ktora mi neprisla hodnotna, inspirativna, nepisem. Proste mi pride zbytocne davat do priestoru, ktory ma byt inspirativny, veci, ktore take neboli. Zatial som problem nemala (aj ked k BMD prehliadke som dala aj kriticky hlas), ale zasa nie som pozvana az na take mnozstvo akcii, to len vdaka tebe, Daria, sa obcas niekam dostanem, ha :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  8. dakujem vam za nazory!

    tonbo: asi zacnem robit to iste, proste to co sa mi nebude zdat proste o tom nenapisem...naco si kazit naladu pisanim o negativnych veciach
    a co sa tyka pozvania na akcie tak mna uz nebudu moc volavat ked budem takato kriticka, takze potom dufam ze budem zase ja tvoje +1 :))

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Holky to dobre napisali, blog je tvoj priestor a ty si na nom mozes pisat co chces. A ked je niekto natolko jesitny, ze sa nevie pozriet pravde do oci a poucit sa, tak ti nemusi stat za namahu.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. =)))))) tys vážně nevěděla, že to tak funguje?

    OdpovedaťOdstrániť