pondelok 7. novembra 2011

too much art kills....



Presne takýto mám pocit po posledných dvoch týždňoch, samé vernisáže, festivaly, výstavy....a ja ešte idem v stredu do Benátok na Biennale :). Tým to celé ukončím a dám si pauzu od umenia aspoň do Vianoc.
Filmový festival, Mesiac Fotografie, Kaplický v Danubiane,foto festival OFF, LaChapelle, Picasso a neviem čo ešte....Ak máte voľný víkend, vlastne potrebujete celý týždeň, tak pekne postupne do toho.
Výstava Davida LaChapella v priestoroch GMB Pálffyho paláca je, ako už asi viete, predĺžená do 15.11 a dokonca ju môžete vidieť aj vo večerných hodinách.
LaChapellova tvorba sa pohybuje na hranici umenia a gýču a pre mňa osobne je až príliš...príliš všetko. Ja som taký klasik, ktorému sa viac páči čiernobiela dokumentárna fotografia. Väčšinu ľudí asi najviac zaujmú celebritné fotografie, mne sa skôr páčia jeho reklamné. Výstavu na Slovensko prináša pražská agentúra Pavleye Art and Culture a ak ju náhodou nestihnete, tak v Decembri si urobte výlet do Prahy na LaChapellovu retrospektívu.

A viete ako to je, umenie je čisto subjektívna záležitosť, to čo sa páči miliónom sa nemusí páčiť vám a naopak...Každopádne svoj názor si treba ísť urobiť!


2 komentáre:

  1. ani mne sa jeho fotografie velmi nepáčia, konečne niekto, kto si to aspon trochu myslí tiež :D

    OdpovedaťOdstrániť