utorok 28. februára 2012

bike stuff



Ak radi jazdíte po meste na bicykloch a trpíte bezpečnostnou paranojou ako ja, tak ste už určite riešili problém HELMA- áno alebo nie.
Ja som doteraz jazdila bez, ale ako starnem, riešim svoju bezpečnosť čoraz viac a hlavne keď vidím bratislavských "tolerantných" vodičov som rozhodnutá túto sezónu si zadovážiť helmu. Samozrejme otázka je, že kde...niečo, čo nevyzerá ako neónový kus vesmírneho telesa z Tour de France sa asi v Bratislave zohnať nebude dať, tak ešte stále mám malú dušičku na Kodaň. Ak ale potrebujete helmu čo najskôr a zrovna sa nechystáte na výlet do bike friendly krajiny, našla som skvelé stránky, ktoré ponúkajú nielen helmy, ale aj rôzne tašky, pršiplášte atď..Jedna sa volá cycle chic a druhá cyclodelic. Obe zasielajú veci aj do SR.
Veľmi známou firmou je dánska YAKKAY, ktorá vyrába "brainwear for smart people" :) a jej helmy nájdete tiež v oboch obchodoch, alebo aj v samostatnom na ich webe.





a ďalšie fasa doplnky




BIKOVANIU ZDAR! a nech sa už kurnik vyčasí...

P.S. ak viete o nejakých cool obchodoch v BA, Viedni, Prahe kde majú pekné bike veci dajte vedieť!

6 komentárov:

  1. tie helmy a.k.a. klobúky su superneee!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Bern helmy som videla aj v slovenskych bike shopoch, ale predavac mi vysvetlil, ze sa v nich strasne poti hlava. tie otrasne "vesmirne" helmy maju totiz lepsie vetranie ako tieto stylove :/ bacha na to, kym investujes

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jazdim bez helmy, hlavne odkedy som niekde citala, ze pokial ju nemas fakt dobre kupenu a nesedi ti, tak ti hovno pomoze. Co znie logicky teda.
    Stylove bike veci neviem, jedine co som zaregistrovala bolo na par e-shopoch ten pruteny kosik, mozno snad tu: http://www.holandske-bicykle.sk/ alebo obchod velosrint.sk
    Aj ked praticke to asi nebude, kedze sa to neda na bajk primontovat, a na slovensku co neprikoves, tak ti ujebu :)
    BTW vsak doteraz bolo celkom pekne, iba dnes je hnusne, tak dufam, ze na vikend uz bude krasne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. oooo, dobrý tip, diky! mne sa tá béžová šiltovka lúbi, taká jak na koňa :))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Zuzana, a co ti brani si ju fakt dobre kupit, aby ti sedela? uz pri pade na hlavu pri rychlosti 5km/hod bez prilby neprezijes. Sikovny predavac v osvedcenom bike shope ti urcite pomoze s vyberom.

    OdpovedaťOdstrániť