utorok 12. júla 2011

Marseille, ma ville!

Cours Julien, Marseille, naj naj miesto v meste, plné reštík, barov kde posedávajú umelci

Milujem Marseille, je divoké, špinavé, umelecké, prekvapivé, plné dobrého jedla...skrátka nie je to sterilná riviéra plná britov a amíkov a ani snobské Aix en Provence...
Marseille je plné imigrantov z celého sveta a dokonca sa hovorí, že je hlavné mesto Komorských ostrovov, pretože v Marseille žije viac komoranov ako na Komoroch.
Za tých pár dní som stihla jesť jedlo z Pobrežia Slonoviny, Libanonu, Pakistanu, Indie, Thajska, Maroka a zúčastniť sa marseilleskeho Gay Pride, čo bola obrovská žúrka v celom meste.
Kamarát u ktorého sme bývali má domček aj v Golfe Juan pri Cannes a keďže som dobrá kamarátka, chcela som Kubkovi dopriať trošku skutočnej riviéry, keďže tam nikdy nebol. Nanešťastie ale ten kamarát nemá žiadnu jachtu, takže sme sa nemohli pridať ku katarských miliardárom, čo kotvili v Antibes....Ach ťažký to život!

Cours Julien


výhľad z nášho okna....

Gay Pride Marseille

7 komentárov:

  1. Páni, váš výhled z okna je perfektní a máš moc pěkné šaty.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ja som tento gay pride zažila pred dvomi rokmi v brightone, myslím, že to bolo jedne z najväčších pochodov aké mali a bolo to mega supeeeeeR!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. olalá, taká neskutočná atmosféra, že až z tých fotiek sála :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. jee, tak to si musite uzivat, nadhera :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. pekne , pekne...som zvedavy , co ukazu ako hlavne mesto europskej kultury v 2013.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. All rights! Our Daria.... Marseille is sad without you.... come back soon with all yours lovelies friends Pascal good guide from Marseille

    OdpovedaťOdstrániť