pondelok 1. marca 2010

vienna



Vrámci svojich výletov do Viedne som naposledy objavila úžasnú kaviareň Café Jelinek, ktorá sa nachádza na Otto Bauer Gasse 5, čo je bočná ulička známej MariaHilfer strasse. Kaviareň vyzerá akoby sa tu čas zastavil v roku 1970, dokonca sa tu môže aj fajčiť (čo sa mi teda až tak nepáčí, ale atmosféru to umocní). Café Jelinek je vyhlasené svojimi raňajkami a domácimi koláčmi. Raňajok ponúkajú niekoľko druhov, my sme si dali vegetariánske a tradičné JelinekFrühstück. Časovo netuším dokedy ich podávajú, pretože my sme tam boli o pol 12 a ešte aj keď sme odchádzali stále si ich zákazníci objednávali.




Výlet pokračoval klasickou zastávkou v HM, kde som si kúpila najšialenejšie pančuchy a k nim náhrdelník a American Apparel, kde som neodolala klasickému šedému triku za neklasicky veľa peňazí.



Zničené po nákupoch sme zamierili do milovaného Vapiana, ktoré dúfam niekedy otvoria aj v Bratislave ( keď už ten Starbucks v Eurovei nebude :( ). Menu majú síce stále rovnaké, ale jahodovú panna cottu by som mohla jest stáááále.


Na záver sme objavili zvláštny obchod, ktorý neviem či definovať ako sekáč, alebo vintage alebo všetko dokopy. Nachádza sa na Schadekgasse vedľa Haus des Meeres a majú tam kombináciu starých vecí, ktoré pôsobia ako z Miletičky a vecí od nejakej mladej dizajnérky, poľského či ruského pôvodu. Medzi týmito vecami sa dalo nájsť zopár zaujímavých kúskov a cenovo sa pohybovali do 50e. Medzi sekáčové skvosty patrili hlavne tieto bielo-čierne topánky, žial veľkosť 38 (mne malé) za 25e v dobrom stave. Obchod má aj web, kde však nič neni a tak isto sú aj na facebooku.

Veci od dizajnérky





1 komentár:

  1. Vienna bola super, Jelinek ocarila atmosferou, este by mali vymenit cigarety za elektronicke a bol by to uplny Startrek :)

    OdpovedaťOdstrániť