utorok 12. apríla 2011

BMD


Dnes som sa zobudila v celkom dobrej nálade, takže nebudem si ju hneď kaziť tým, že budem vymenovávať nedostatky včerajšieho, prvého dňa Bratislavských módnych dní, ale tak pár ich spomeniem :)).

Keď som dostala pozvánku, tak už vtedy mi nebol celkom jasný spôsob, akým je toto podujatie organizované. Dostali sme totiž iba rozpis kto má prehliadku v ktorý deň, ale bez časov. Jediný čas, ktorý sme dostali bol pondelok 17:00 tlačová konferencia. Na TK sme sa nič nové nedozvedeli, teda jedine, že by ste chceli vedieť informácie o novom Dolce Gusto kávovare s dizajnom Agathy Ruiz de la Prada a o ďalších sponzoroch. OK prežili sme, hoci mňa už začali bolieť nohy z topánok.
Po 45min TK sme konečne zistili, že prehliadka sa začne o 19:30h. takže mi neostávalo ani dosť času ísť domov, ani na nič. OK dali sme si s Marikou 2dc vína na nervy...
Prehliadka začala o 20:00 príhovorom p. Rehákovej a starostky Starého mesta o tom aké je toto podujatie dôležité a že aspoň vďaka butikom a peknej móde budú ľudia chodiť do centra Bratislavy (???)...
A začala samotná prehliadka...prvá značka Luisa Spagnoli (butik z centra mesta, neviem odkedy je prehliadka handier z butikov súčasťou fashion weekov, ktorým sa chcú BMD priblížiť ale OK), potom prehliadka kabeliek Coccinelle ( áno kabieliek), a potom prezentovali svoje diela dve slečny - nové mladé talenty- Zuzana Bottková a Paulína Polonyová. Jediné čo som si zapamätala bola silikónová blond "modelka", ktorá predvádzala outfit tej slečne Bottkovej a silikónovú tmavovlasú "modelku" Eriku Judíniovú, ktorá predvádzala zase legíny s topom, ktoré vytvorila slečna Polonyová. O tom, ako nenávidím keď niekto nosí legíny ako nohavice ani nepíšem.

Na záver sme sa konečne dočkali niečoho, čo sa podobalo móde. Prehliadka Agathy Ruiz de la Prada bola naozaj fajn. Milé farebné šialené veci, ktoré by som si pokojne a niektoré dokonca aj rada obliekla. Úprimne nepoznám do detailov tvorbu tejto dizajnérky, ale čo som si našla, tak mi je jej štýl celkovo sympatický a to nie preto, že mám teraz farebné obdobie :)
Jediné, čomu nerozumiem je, prečo ju tam zavolali po druhý krát (pred dvomi rokmi tu už bola).
Takže včerajší večer bol mierne rozporuplný, ale tak záver sa vydaril..Domov som prišla bosá, lebo nohy mi išli odpadnúť z topánok.
Hlavne ďakujem Marike, že sme si robili spoločnosť!
A tiež Miňovi, že ma pozval!


P.S. inak neviem prečo, ale v týchto modeloch si viem úplne predstaviť Evu Schön :)

I'm sorry I'm writing this later but I was in a hurry this morning..so translation
Today I woke up in a good mood so I don't want to spoil it with saying all the bad things that I've seen yesterday in Bratislava Fashion Days, but I have to mention some stuff.
When I've received an invitation I wasn't quite sure how things are gonna be organized. We only received an invitation with a list of all shows but no times. Only time that we knew was the time of press conference. During the press conference we didn't hear any info, only stuff about sponsors and new coffee machine with Agatha de la Ruiz's design. Ok, we survived but my feet started to hurt because of my shoes.
After 45min press conference we finally got an info that the show is starting at 19:30 so there was not enough time for me to go home or to do anything. OK we had a glass of wine with Marika to calm my nerves.
Fashion show started at 20:00 with speech from Mrs. Rehakova (organizer) and old town governor Mrs. Rosova, who said how important is this event because thanks to fashion boutiques and nice fashion people will still be visiting center of Bratislava (???).
And the show started....First brand- Luisa Spagnoli (boutique from the center, I don't know since when clothes from regular stores are part of fashion weeks. Bratislava Fashion Days pretend to be fashion week), second brand- presentation of handbags Coccinelle and then 2 young designers presented their collections- Zuzana Bottková a Paulína Polonyová. The only thing that I remember from these 2 shows is that Ms Bottkova had this crazy silicon blond "model" and Ms. Poloyova's model was Slovak Tv host, silicon dark haired Erika Judiniova. Oh and also that she was wearing leggings as pants...
In the end we 've finally seen something that looked like fashion. Show of Agatha Ruiz de la Prada was really nice. Colourful, crazy, funny, some things I would really like to wear. Only thing that I don't understand is why they invited her for 2nd time, she was here already 2 years ago.
So to conclude, yesterday's evening was pretty inconsistent but the end was good. I came home barefoot because the shoes killed me!
Thanks to Marika, that we were making each other company!








19 komentárov:

  1. no, zaujimave... toto splnilo na 100% slovensky standard :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. s tou evou schon si to vystihla. uplne na nu!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ano. Takto to v nasej krajinke chodi. A dakujem sponzorom :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. no aspon ze ta Prada nakoniec :)

    lesimple.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  5. takze ...to bolo az take zle ze to bolo dobre? Po anglicky sa to vola ze guilty pleasure, nie? :D :D :D
    ale tak.....tvoja uprimnost a mam-fpi*i-pristup je super, len tak dalej:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. anonym: v p.. nemám, skôr je to smutné, zž to takto funguje. Ale aby sa niečo dalo do pohybu by to potrebovalo asi viac ľudí, ktorí by povedali ako to naozaj je.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. ha, s tou evkou mas pravdu! :-) ano, akcia ma velmi vyrazne a typicke lokalne specifika rozneho druhu a neduhu. Asi preto Bratislavske modne dni a nie Bratislava Fashion Week :-)
    ja dakujem za veselu spolocnost, hlavne, ze bola sranda :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Som zvedava, kolko este na Slovensku bude trvat, kym organizatori modnych podujati zistia, ako to vlastne ma fungovat..

    OdpovedaťOdstrániť
  9. pozerala som na nete fotky z prehliadok. Tak jednoznačne naj bola Agatha. Tie modely by som aj ja nosila.
    NO a Erika J. fakt kočka:D

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Evka S by v tomto hviezdila, to máš pravdu :) Jediné slovo na toto: Slovensko. Čo by si čakala? Snaha o vytvorenie ilúzie, že máme fashion week, pričom celé je to o celebritách (Erika J., ktorej prsia vyrástli z tabletiek) a sponzoroch... Som len zvedavá, kedy pochopia, že o to tu naozaj nejde...

    http://dolcezuzka.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Ah zlte hodvabne tricko a zelena sukna.. absolutny top vecera.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. The element of the very best treadmill that should be pretty beneficial is definitely
    the grip and telemetric heart fee monitoring likewise since the backlit Liquid
    crystal display computer screen that can be
    able to trace your coronary heart amount and metrics while the user
    is exercising.

    my blog http://www.getfitnstrong.com/bowflex-dumbbells/bowflex-selecttech-dumbbells-ultimate-home-exercising/

    OdpovedaťOdstrániť
  13. You might also have to determine just how much home which you can dedicate to work out products of any sort.



    Also visit my web page :: mouse click the following internet site

    OdpovedaťOdstrániť
  14. The poll, on the other hand, is most likely a great deal lower than it seems.


    Feel free to visit my website: Recommended Browsing

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Rowing machines signify that you simply can workout even though
    sitting down!

    Here is my blog post dumbbells for sale

    OdpovedaťOdstrániť
  16. In the usa on your own around 127 million grown ups are overweight and 60 million are overweight.


    Look into my homepage bowflex selecttech 552 dumbbells

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Could it be worthwhile for you to get a fitness center
    membership?

    My web page; http://www.getfitnstrong.com/bowflex-dumbbells/bowflex-selecttech-dumbbe...

    OdpovedaťOdstrániť